Kitalpha Alpaca's

 

PAZ Peruvian NegrithiñoVader Peruvian Negrito en moeder Peruvian Amelie zijn door Adrian Brändle van de Zwitserse alpacafokkerij Peru Alpaca Zucht geselecteerd in Peru. Beide ouders zijn zwart van kleur.


PAZ Peruvian Negrithiño is zelf ook écht zwart en zijn vacht voelt fluweelzacht aan. Zijn 6de vacht had dan ook een gemiddelde vezeldiameter van 23,4 micron (SD 5,4 micron, COV 22,9%), exceptioneel laag voor een zwarte alpaca!
Het selectieproces van deze nieuwe zwarte dekhengst heeft meer dan een jaar geduurd. We hebben ontzettend veel mooie en kwalitatief goede zwarte hengsten gezien. Het was een kwestie van prioriteiten stellen. De uiteindelijke doorslag gaf de kaarsrechte benen van PAZ Peruvian Negrithiño. Een goede bouw is immers de basis. Niet alleen de kwaliteit van zijn vacht, maar ook de bouw van PAZ Peruvian Negrithiño is meer dan goed!


Inmiddels is het eerste veulen van PAZ Peruvian Negrithiño bij ons geboren: KIA Peruvian Vincente, uit BOZ Peruvian Vegas. Hij heeft in ieder geval de fluweelzachte vacht van zijn vader geërfd. Vol verwachting kijken we hoe hij zich ontwikkelt. En... hij wordt met de dag mooier.

 

KIA Peruvian Vincente (BOZ Peruvian Vegas x PAZ Peruvian Negrithiño)