Kitalpha Alpaca's

 

LT Peruvian ValerioVader AH Peruvian Vengador heeft bij de Zuchteignungsprüfung (ZEP) van het Alpaka Zucht Verband Deutschland (AZVD) de A status behaald met 96 punten. AH Peruvian Vengador heeft ook zijn strepen verdiend in de showring. Tijdens de Alpacashow Hapert in 2011 is hij 1 e geworden in de categorie ‘Witte hengsten 12 – 24 maanden’, gevolgd door beste van alle witte alpaca’s en tenslotte Reserve Kampioen van de show. Ook tijdens de Alpacashow Assen in 2011 is hij eerste geworden in de categorie ‘Witte hengsten 24 – 48 maanden’, gevolgd door beste van alle witte alpaca’s en tenslotte wederom Reserve Kampioen van de show. En, bij de fleece show werd hij Grand Champion.
Grootvader Wessex Julio heeft bij de ZEP screening de A status behaald met 93 punten. Op basis van de ZEP screening van zijn nakomelingen heeft Wessex Julio ook een Zucht Premie in het Zuchtbuch gekregen.
Grootmoeder Peruvian Valerie heeft bij de ZEP screening ook de A status behaald. Op basis van de ZEP screening van haar nakomelingen heeft Peruvian Valerie inmiddels een Gouden Premie in het Zuchtbuch gekregen.


Grootvader Accoyo Amando is een legende in Europa. Hij is gefokt door de befaamde alpacafokker Don Julio Barreda in Peru. In 1997 is Accoyo Amando door Jan van der Hoek van Alpaca Holland geïmporteerd in Nederland. Accoyo Amando is door Jan aangeboden voor ZEP screening en heeft de A status behaald. Op basis van de ZEP screening van zijn nakomelingen heeft Accoyo Amando een Gouden Premie in het Zuchtbuch gekregen. Sinds het verschijnen van het AZVD Zuchtbuch is Accoyo Amando aanvoerder van de lijst.
Grootmoeder Peruvian Evita heeft bij de ZEP screening ook de A status behaald. Op basis van de ZEP screening van haar nakomelingen heeft Peruvian Evita inmiddels ook een Bronze Premie in het Zuchtbuch gekregen.


Wolanalyse
7e vacht (2020): 24,4 mic – SD 4,9 – COV 20,1 – >30 mic 11,8%
8e vacht (2021): 24,4 mic – SD 5,2 – COV 21,2 – >30 mic 12,6%