Kitalpha Alpaca's

 

JAF Peruvian White OpiumVader Bozedown Shalimar II is gefokt door Mary-Jo Smith van de bekende Engelse alpacafokkerij Bozedown Alpacas. (Groot)vader Prophet en (groot)moeder Mencia zijn door Mary-Jo geselecteerd in en geïmporteerd uit Peru. Theo en Hennie van Rijn van Alpaca El Charco hebben Bozedown Shalimar II als veelbelovende jonge hengst gekocht en naar Nederland gehaald. Bozedown Shalimar II is door Theo en Hennie aangeboden voor de Zuchteignungsprüfung (ZEP) van het Alpaka Zucht Verband Deutschland (AZVD) en heeft de A status behaald met 97 punten. De tijd heeft inmiddels uitgewezen dat Bozedown Shalimar II daadwerkelijk een kwalitatief goede hengst is; zijn 10 e vacht was slechts 21,8 micron met een standaardafwijking (sd) van 4,2 micron en een comfortfactor van 95,9 (percentage >30 micron is 4,1).


Moeder AH Peruvian Beatrice heeft bij de ZEP screening de A status behaald met 96 punten. Op basis van de ZEP screening van haar nakomelingen heeft AH Peruvian Beatrice tot nu toe een Bronze Premie in het Zuchtbuch gekregen. AH Peruvian Beatrice heeft ook haar strepen verdiend in de showring. Tijdens de Alpacashow Hapert in 2008 is zij 1e geworden in de categorie ‘Witte merries tot 12 maanden’, gevolgd door beste van alle witte alpaca’s en tenslotte Grand Champion van de show.
Grootvader Accoyo Amando is een legende in Europa. Hij is gefokt door de befaamde alpacafokker Don Julio Barreda in Peru. In 1997 is Accoyo Amando door Jan van der Hoek van Alpaca Holland geïmporteerd in Nederland. Accoyo Amando is door Jan aangeboden voor ZEP screening en heeft de A status behaald. Op basis van de ZEP screening van zijn nakomelingen heeft Accoyo Amando een Gouden Premie in het Zuchtbuch gekregen. Sinds het verschijnen van het AZVD Zuchtbuch is Accoyo Amando aanvoerder van de lijst.

Ook grootmoeder Peruvian Valerie heeft bij de ZEP screening de A status behaald. Op basis van de ZEP screening van haar dochter AH Peruvian Beatrice en andere nakomelingen heeft Peruvian Valerie inmiddels ook een Gouden Premie in het Zuchtbuch gekregen.


Showresultaten
2020: International Alpacashow Drachten – The Netherlands – 2 nd White Huacaya Adult Male


Inmiddels is het eerste veulen van JAF Peruvian White Opium bij ons geboren: KIA Peruvian Giulio, uit FAL Peruvian Graciëlla. Hij heeft in ieder geval zijn prachtige hoofdje en waanzinnige crimp van zijn vader geërfd. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze blikvanger!Wilt u uw merrie laten dekken door JAF Peruvian White Opium? Neem dan contact op voor de voorwaarden en tarieven.