Kitalpha Alpaca's

 

KIA Peruvian YentlVader FAL Peruvian Apollo maakte indruk op ons door zijn enorme wolproductie. Bovendien is hij een zoon van één van de weinige gekleurde hengsten uit de stal van Jan van der Hoek (Alpaca Holland); AH Peruvian Huascar Inca. En, niet zomaar een gekleurde hengst. Wereldwijd erkende alpacajury Robin Näsemann was zo gecharmeerd van AH Peruvian Huascar Inca, dat hij tegenwoordig dekhengst is bij familie Näsemann - alpacafokkerij Abolengo de Alpaca, in Duitsland. Wij zagen in FAL Peruvian Apollo een goede match voor onze ultrafijne zwarte merrie AH Peruvian Yma Sumac.


Moeder AH Peruvian Yma Sumac is eveneens gefokt door Jan van der Hoek van de befaamde Nederlandse alpacafokkerij Alpaca Holland. AH Peruvian Yma Sumac heeft bij de Zuchteignungsprüfung (ZEP) van het Alpaka Zucht Verband Deutschland (AZVD) de A status behaald met 94 punten. Deze zwarte merrie heeft zelfs op 10-jarige leeftijd nog een ultrafijne vacht waar menig witte alpaca jaloers op zou zijn.


KIA Peruvian Yentl heeft zijn jarenlange superfijne vacht van zijn moeder geërfd. Zijn 5e vacht had een gemiddelde vezeldiameter van slechts 23,0 micron (SD 5,5 micron, COV 23,9%). Bovendien heeft de vacht van KIA Peruvian Yentl een waanzinnige glans! Met de dichtheid en lengtegroei van zijn vader, levert KIA Peruvian Yentl ieder jaar een goede hoeveelheid wol. KIA Peruvian Yentl heeft bij de ZEP screening dan ook de A status behaald.Wilt u uw merrie laten dekken door KIA Peruvian Yentl? Neem dan contact op voor de voorwaarden en tarieven.