Kitalpha Alpaca's

 

Cursussen / workshops

Een leven lang leren... Bianca heeft Dierwetenschappen gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en is daarin gespecialiseerd in 'Fokkerij en Genetica' en 'Adaptatiefysiologie', waar voortplanting onder valt. Ze mag zich Master of Science (MSc) noemen. In de loop der jaren heeft ze heel veel alpaca-specifieke kennis opgedaan door te lezen, vele andere alpacafokkers in binnen- en buitenland te bezoeken en diverse cursussen te volgen in het buitenland. Ze zoekt alles tot op de bodem uit.


Kennis is één ding, ervaring is minstens zo belangrijk! Bianca wordt haar hele leven al omringt door dieren. Ook haar echtgenoot heeft als veehouder veel ervaring met het houden van dieren. Dat was voor ons een goede basis toen we jaren geleden onze eerste alpaca's kochten. Alpaca's zijn in eerste instantie "gewoon" dieren, maar hebben ook dierspecifieke uitdagingen. Inmiddels zien wij in één oogopslag als een alpaca niet helemaal in zijn normale doen is en kunnen wij snel en adequaat ingrijpen mocht dat noodzakelijk zijn.


Naast het houden en fokken van alpaca's, is er ook veel te leren over de wol en de verwerking daarvan. Vele van de technieken zijn in de vergetelheid geraakt door de industrialisatie, dat het soms best een zoektocht is om je hierin te bekwamen. De kennis en, meer nog, de ervaring van wolverwerking leeft met name voort in mensen. Bianca zoekt daarvoor contact met gepassioneerd handwerk(st)ers om een bepaalde techniek van de beste te leren.


Soms veranderen inzichten, doen zich dingen voor die je niet eerder hebt meegemaakt of wil je een nieuwe techniek onder de knie krijgen. Je blijft je leven lang leren, tenminste als je daarvoor open staat.


Uit onze liefde voor alpaca's willen wij andere liefhebbers van de dieren of hun wol graag helpen leren.


Ons aanbod cursussen / workshops:


- Rondleiding

- Voorlichting alpaca's houden

- Cursus wolspinnen 

- Workshop sjaal breien

- Workshop kussenhoes breien Nieuw!

- Cursus sokken breien 

- Workshop sokkengaren verven Nieuwe datum!

- Handwerkcafé