Kitalpha Alpaca's

 

AOS Peruvian ObamaVader Peruvian Son of the Inca en moeder Peruvian Solana zijn door Dr. Bill Barnett, destijds eigenaar van de grootste alpacakudde buiten Zuid-Amerika en tevens compagnon van Alpacas of Switzerland,  in het alpacahart van Peru - Macusani - geselecteerd. Eric Hofmann en Dr. Pat Long hebben alle geselecteerde dieren onderworpen aan een beoordeling volgens het Noord-Amerikaanse alpacastamboek ARI. Het Alpaka Zucht Verband Deutschland (AZVD) heeft deze beoordeling overgenomen en beide ouderdieren hebben daarmee de A status verkregen; Peruvian Son of the Inca met 105 punten, Peruvian Solana met 102 punten. De punten boven de 100 hebben zij te danken aan de dichtheid van hun vacht, wat bij de ARI screening extra wordt gewaardeerd.
Sinds medio 2005 is het niet meer mogelijk om alpaca’s uit Peru te importeren. AOS Peruvian Obama vertegenwoordigt daarmee een unieke en waardevolle genetische lijn, mede dankzij zijn zeer donkere kleur.


AOS Peruvian Obama heeft bij de ZEP screening zelf ook de A status behaald. Hij heeft inmiddels bewezen een leven lang een hoogwaardige kwaliteit wol te kunnen produceren. De gemiddelde vezeldiameter van zijn 8ste vacht (bayblack!) was slechts 28,3 micron (SD 6,0 micron, COV 21,0%). Zijn vacht voelt aangenaam, is uniform en heeft een enorme dichtheid.


Wij hebben al tientallen veulens van AOS Peruvian Obama gefokt en kunnen met recht zeggen dat hij een kwalitatief goede dekhengst is. Hij fokt degelijke veulens met een sierlijk hoofdje én een royale wolproductie. Bovendien streven zijn nakomelingen hem voorbij in fijnheid. Met deze hengst fokt u vooruit!


Nakomelingen AOS Peruvian Obama


Wilt u uw merrie laten dekken door AOS Peruvian Obama? Neem dan contact op voor de voorwaarden en tarieven.