Kitalpha Alpaca's

 

BOZ Peruvian Dijon

 

Vader Bozedown Revel is gefokt door Mary-Jo Smith van de bekende Engelse alpacafokkerij Bozedown Alpacas. (Groot)vader Sun King en (groot)moeder Journey zijn door Mary-Jo geselecteerd in en geïmporteerd uit Peru. Bozedown Revel heeft een succesvolle carrière in de showring achter de rug; hij is meermaals kleurkampioen fawn hengsten geworden, op de BAS National Show in 2013 is hij ‘Best fawn in show’ geworden en tijdens de South of England show in 2008 werd hij zelfs ‘Reserve Supreme Champion’. Zijn 6e vacht (2013) had dan ook nog een gemiddelde vezeldiameter van slechts 23,4 micron met een standaardafwijking (SD) van 4,3 micron en een comfortfactor van 93,9% (percentage >30 micron is 6,1).


Moeder Bozedown Rhianna is eveneens gefokt door Mary-Jo Smith in Engeland. Zij kwam drachtig van Bozedown Revel naar Nederland. Uit deze dracht is BOZ Peruvian Dijon geboren.

BOZ Peruvian Dijon heeft, net als zijn vader Bozedown Revel, een extreem hoge dichtheid van vacht. Gecombineerd met een goede lengtegroei, heeft BOZ Peruvian Dijon jaar op jaar een gigantische wolopbrengst van bijna 5 kg. En, dat met een ultrafijne vacht (wolanalyse 3e vacht: gemiddelde vezeldiameter 21,3 micron, SD 4,5 micron, COV 20,9%).
BOZ Peruvian Dijon heeft bij de Zuchteignungsprüfung (ZEP) van het Alpaka Zucht Verband Deutschland (AZVD) de A status behaald met maar liefst 95 punten. Voor deze prestatie heeft hij van het AZVD zelfs een oorkonde ontvangen.Inmiddels zijn de eerste veulens van BOZ Peruvian Dijon bij ons geboren. En, we verwachten er nog meer!


 

Wilt u uw merrie laten dekken door BOZ Peruvian Dijon? Neem dan contact op voor de voorwaarden en tarieven.