Kitalpha Alpaca's

 

PAZ Peruvian NegrithiñoVader Peruvian Negrito en moeder Peruvian Amelie zijn door Adrian Brändle van de Zwitserse alpacafokkerij Peru Alpaca Zucht geselecteerd in Peru. Beide ouders zijn zwart van kleur.


PAZ Peruvian Negrithiño is zelf ook écht zwart en zijn vacht voelt fluweelzacht aan. Zijn 6de vacht had dan ook een gemiddelde vezeldiameter van 23,4 micron (SD 5,4 micron, COV 22,9%), exceptioneel laag voor een zwarte alpaca!
Het selectieproces van deze nieuwe zwarte dekhengst heeft meer dan een jaar geduurd. We hebben ontzettend veel mooie en kwalitatief goede zwarte hengsten gezien. Het was een kwestie van prioriteiten stellen. De uiteindelijke doorslag gaf de kaarsrechte benen van PAZ Peruvian Negrithiño. Een goede bouw is immers de basis. Niet alleen de kwaliteit van zijn vacht, maar ook de bouw van PAZ Peruvian Negrithiño is meer dan goed!


Inmiddels zijn de eerste veulens van PAZ Peruvian Negrithiño bij ons geboren. KIA Peruvian Violeta, uit KIA Peruvian Victoria, heeft zelfs al een showoverwinning op haar naam staan. Tijdens de exterieurkeuring van de Dutch Alpaca Fiësta 2022 is KIA Peruvian Violeta als 2e geplaatst bij de junior merries!Wilt u uw merrie laten dekken door PAZ Peruvian Negrithiño? Neem dan contact op voor de voorwaarden en tarieven.